Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

10 + 1 πράγματα που μου δίδαξε η 6η σεζόν του Game Of Thrones

Δυστυχώς άλλη μια σεζόν ήρθε και πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε. Μπορεί στην αρχή να υπήρχαν αμφιβολίες για το περιεχόμενο του 6ου κύκλου και την ποιότητα του λόγω της έλλειψης του μπούσουλα των βιβλίων, ωστόσο οι σκηνοθέτες μας διέψευσαν όλους προσφέροντας μας αν όχι την καλύτερη (μέχρι την επόμενη) σεζόν, δέκα τρομερά επεισόδια γεμάτα άπλετη δράση, ανατροπές, μάχες και μπόλικο θανατικό. Βέβαια μέσα σε όλο αυτό το χαμό με τα πτώματα, τις φωτιές και τις δολοπλοκίες το Game Of Thrones μοιράζει χρήσιμα μαθήματα ζωής διευκολύνοντας την καθημερινότητα μας. Ας το πάρουμε από την αρχή.

1) Άλλο πράγμα οι φίλοι, άλλο οι συγγενείς. Τους συγγενείς λένε δεν τους διαλέγεις με αποτέλεσμα να έρχεσαι αντιμέτωπος με απόλυτους χαρακτήρες, ακόμα και με ανθρώπους που είναι έτοιμοι να εναντιωθούν στο αίμα τους για προσωπικό τους όφελος.
gameofthrones.wikia.com
2) Τα μυστικά μερικές φορές δεν είναι και τόσο κακά τελικά. Σώζουν ζωές. Οπότε αν ποτέ κάποιος σας κρύψει κάτι, το έκανε για το καλό σας ή το μυστικό δεν ήταν και τόσο σημαντικό για να το μάθετε.
express.co.uk
3) Το να το παίζεις τζέντλεμαν με το να κρατάς ή να ανοίγεις πόρτες δεν θα σου βγει και σε καλό. Μπορεί να σε σκοτώσει. Ισότητα δεν θέλουν; 
gameofthrones.wikia.com
4) Όταν κάποιος σε απειλεί με όπλο ο καλύτερος τρόπος να τρέξεις είναι διαγώνια. Αλλιώς δεν τη γλιτώνεις. 
gameofthrones.wikia.com
5) Δεν μπορείς να κρυφτείς από τα παιδιά. Έτσι κι’ αλλιώς τα ξέρουν όλα. Πότε βάζουν τα γυαλιά στους μεγαλύτερους και τους εμπνέουν να δράσουν, άλλοτε μοιράζουν πληροφορίες κινώντας τα νήματα, πότε ρίχνουν και καμιά μαχαιριά έτσι για το καλό (γλυκά) ρε αδερφέ.
mag.sapo.pt
6) Οι άνθρωποι τελικά αλλάζουν. Ειδικά όταν η ζωής τους έχει φερθεί σκληρά και τους έχει πονέσει. Τότε γυρίζουν το τιμόνι, δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και από ένα ταπεινό χαμομηλάκι που το κάνει κανείς ό,τι θέλει, ορθώνει το ανάστημα του και φωνάζει παρόν.
boddytv.com
7) Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα λέει ο σοφός λαός. Σκότωσε επίσης και τον Lancel Lannister. Θύμιζε λίγο ταινία τρόμου, όπου οι πρωταγωνιστές ακούν περίεργους θορύβους από τον πάνω όροφο και αντί να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και όπου φύγει φύγει, πηγαίνουν γεμάτοι θάρρος να ερευνήσουν τι συμβαίνει. Ας πρόσεχες Lancel.
movieplot.com
8) Να φροντίζεις και να περιποιείς συχνά τα κατοικίδιά σου. Να τα ταΐζεις και να τα ποτίζεις δηλαδή συχνά ώστε να μην λιμοκτονήσουν ποτέ τα ζωντανά και ορμήσουν να κατασπαράξουν ό,τι βρίσκεται μπροστά τους. Μπορεί να είναι κοντινά σου πρόσωπα ή και εσύ ο ίδιος.
blogs.wsj.com
9) Ο επιμένων νικά. Μπορεί η ζωή να σου τα έχει φέρει δύσκολα, να σε έχει ρίξει πολλές φορές κάτω και να έχεις φάει πολύ ξύλο, όμως αυτό που καλείσαι να κάνεις είναι να μην τα παρατήσεις και να ξανασηκωθείς. Μερικές φορές χρειάζεται αρκετός καιρός για να πετύχεις τους στόχους σου, και να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις κάθε μέσο χωρίς να υπολογίσεις το κόστος.
designntrend.com
10) Η γυναίκα δεν είναι τελικά το αδύναμο φύλο. Ιδιαίτερα αν έχει για κατοικίδια τρεις πελώριους δράκους, μπορεί να βάλει μπουρλότο, μπορεί να φέρει κόσμο πίσω από τους νεκρούς, ή μπορεί να σε μεταπείσει με κάθε τρόπο. Βέβαια η τελευταία περίπτωση ενέχει αρκετό ρίσκο γιατί ο άνδρας μπορεί να λίγο έξυπνος και να καταλάβει ότι τον δουλεύεις και να σου κάτσει μία στο λαιμό. Μια γυναίκα όλα τα μπορεί που λέει και το τραγούδι. 
greki-gr.blogspot.com
10 + 1) Ένας άντρας μπορεί να δει μια γυναίκα με άλλο μάτι με τρεις τρόπους. Πρώτον όταν μια γυναίκα έχει προίκα (κάστρα, χρήματα κτλ). Δεύτερον όταν έχεις πιει δυο (που λέει ο λόγος) ποτήρια παραπάνω. Τρίτον όταν μια γυναίκα φορά φανταχτερά και ακριβά μενταγιόν – κοσμήματα. Ηθικό δίδαγμα; Τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας. Φιλική συμβουλή, μην προσπαθήσεις να της τα βγάλεις αν δεν είσαι έτοιμος για αυτό που θα αντικρίσεις.
ablogofthrones.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου