Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αν τα Pokemon ήταν άνθρωποι (Μέρος Ι)

Αχ… τα Pokemon. Είμαι σίγουρος πως πολλοί από εμάς έχουν περάσει ώρες ατελείωτες μπροστά από μια τηλεόραση, μια παιχνιδοκονσολα ή ακόμα και κόμικς περνώντας ώρες ξεγνοιασιάς με τα αγαπημένα μας τερατάκια τσέπης (Pocket Monsters). Σκέφτηκες ποτέ όμως πως θα ήταν να είχες για καλύτερο σου φίλο ένα από αυτά; 
Όχι, δεν εννοώ τα πλάσματα αυτά να είχαν υπόσταση, σάρκα και οστά και η ζωή μας να ήταν όπως του Ας και της παρέας του. Ίσως ζήσουμε κάτι πολύ κοντά σε αυτό με το επικείμενο Pokémon Go που μας ετοιμάζουν εκεί στη Νιτέντο. Εννοώ πως θα ήταν αν οι άνθρωποι είχαν τα χαρακτηριστικά στοιχεία των Pokemon. Κάποιους θα τους κάναμε σίγουρα παρέα. Κάποιους άλλους… ούτε καλημέρα. Ας πάρουμε το πράγμα από την αρχή. 

#6 Charizard: Ψηλός, νταβραντισμένος και με καστανοκόκκινο μαλλί. Δεν περνάει απαρατήρητος από τις γυναίκες οι οποίες τρέχουν σαν τρελές από πίσω του. Έλα όμως που μόλις τον γνωρίσεις πέφτεις από τα σύννεφα. Πιο εγωιστής πεθαίνεις, υπερόπτης και γενικά τεμπέλης. Θα κάτσει σε μια γωνιά και θα σε βλέπει με ένα ύφος «γατάκι, μπορώ να το κάνω καλύτερα» αλλά μέχρι να κουνήσει το ένα πόδι, έχει βρομίσει το άλλο. Θα σηκωθεί μόνο όταν νιώθει ότι πρέπει να αποδείξει στο πλήθος ότι αξίζει με στυλ «τώρα καμαρώστε με», περιμένοντας φυσικά και την επευφημία όλων. Δύσκολα θα ακολουθεί τους κανόνες και ως αποτέλεσμα της έλλειψης πειθαρχίας και του ναρκισσισμού που τον διακρίνουν κάνει πάντα αυτό που γουστάρει. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις.  


#10 Caterpie, #11Metapod, #12 Butterfree: Αναμφισβήτητα θα ήταν γένους θηλυκού και μάλιστα από τα θηλυκά με τα οποία πρέπει να είσαι υπομονετικός. Είναι από τις γκόμενες που όταν τις πρωτογνωρίζεις λες γλυκούλα είναι μωρέ, έχει κάτι πάνω της, αλλά δεν θα την πλησίαζες ποτέ ερωτικά. Σαν να λέμε Μαρία η άσχημη. Έλα που όμως δεν σου κάθεται καμία. Και σαν απελπισμένος που είσαι στρέφεσαι σε εκείνη. Στη σχέση σας τα βρίσκεις σκούρα στην αρχή. Όταν δε έρθουν οι δύσκολες μέρες του μήνα (για την περίοδο λέω) τότε κλείνεται στον εαυτό της, γεμίζοντας το κεφάλι της με διάφορες σκέψεις για κείνη, για σας και το μέλλον της. Μάλιστα αν τσακωθείτε, φίλε αναγνώστη, δεν θα βρεις ποτέ το δίκιο, ακόμα και αν έχεις. Θα μουτρώσει, θα σταυρώσει τα χέρια και θα το παίξει σκληρή και αδυσώπητη (harden). Η υπομονή όμως ανταμείβεται πάντα, και η Μαρία μας από ασχημόπαπο γίνεται ένα πανέμορφος κύκνος, για τον οποίο όλη μιλούν για την ομορφιά του και συ ευχαριστείς τον Θεό που σε έκανε υπομονετικό. 

#25 Pikachu: Σε όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια υπάρχει ένας τύπος/τύπισσα (συνήθως ξανθός) που τον ξέρει και η κουτσή Μαρία (Η Μαρία που λέγαμε πιο πάνω που έσπασε το πόδι της) που τον θεωρεί γλύκα. Όταν τον γνωρίσεις είναι λίγο επιφυλακτικός και κάποιες φορές απότομος και αγενής. Αυτό δεν θα αλλάξει αν σε πάρει με κακό μάτι. Αν πάλι καταφέρεις να γίνεις φίλος του και σε εμπιστευτεί, τότε θα είναι στο πλευρό στις χαρές και στις λύπες και θα είναι εκεί για σένα όταν το χρειαστείς. Απεχθάνεται τη μάζα και πράγματα που κάνουν όλοι και όσο και να προσπαθήσεις να του αλλάξεις τα μυαλά, να τον κάνεις καλύτερο άνθρωπο ρε παιδί μου, αυτός δεν θα σε ακούσει ποτέ. «Είμαι αυτός που είμαι και θα με αποδεχτείς για αυτό που είμαι». Δεν θα μου φανεί παράξενο αν τον δω τζιβάτο με κανένα στριφτάρι στο χέρι να παίζει κιθάρα στη μέση κάποιας πλατείας, ενώ το προεδριλίκι στο δεκαπενταμελές το έχει στο τσεπάκι του.


#38 Ninetales: Εδώ έχουμε την κλασσική γκόμενα που έχει πάει με τον μισό αντρικό πληθυσμό μιας περιοχής ενώ ο άλλος μισός περιμένει τη σειρά του. Θα την ξεχωρίσεις από πολύ μακριά εξαιτίας του πλατινέ μαλλιού της. Πρόσεχε όμως. Μην τολμήσεις ποτέ να πειράξεις τα μαλλιά της. Το σιχαίνεται. Άσε που μπορεί να σου μείνει καμιά τρέσα στο χέρι. Συνήθως φοράει κολλητά ρούχα, κολάν που να διαγράφει τον εσωτερικό της κόσμο, ότι χρώμα και αν είναι αυτός ενώ το σουτιέν της είναι τρία νούμερα μεγαλύτερο από αυτό που φοράει κανονικά με διπλή ενίσχυση. Θα κάνει τα πάντα για να την προσέξεις, νάζια, τσαλίμια, και ότι άλλο ώστε να σου ανάψει φωτιές και να σε πέσεις στον ιστό της. Πονηρή σαν αλεπού θα έλεγαν κάποιοι. Άλλοι πιο κακοπροαίρετοι θα την έλεγαν… νταρντάνα.


#39 Jigglypuff: Εκ πρώτης όψεως δείχνει ένα άτομο σκέτη γλύκα που θες να του ζουλήξεις τα μάγουλα και να του σφίξεις στην αγκαλιά σου. Όταν όμως τον/την γνωρίσεις καλύτερα θα θες να τρέξεις να σωθείς. Ο/η (στρουμπουλός/η συνήθως) φίλος/η μας έχει την κακιά συνήθεια να μιλάει πολύ. Δεν το κλείνει το ρημάδι. Και είναι πολύ βαρετός σε σημείο να σε παίρνει ο ύπνος. Χίλιες φορές να πάω με την κοπέλα μου για ψώνια που το βαριέμαι αφάνταστα παρά να κάτσω να τον ακούω να μιλάει. Άσε που το παίζει και πρώτη φίρμα στο τραγούδι η ψωνάρα. Από φωνή κορμάρα. Δεν χάνει ευκαιρία να τραγουδήσει. Πρώτος στα καραόκε πάρτι ενώ δεν έχει αφήσει οντισιόν για οντισιόν. Από τη χορωδία μέχρι τάλεντ σόου, πάντα όμως τρώει πόρτα. Μετά τσαντίζεται και άντε να τον ηρεμίσεις. 

2 σχόλια: