Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ηθοποιοί που έπαιξαν σε Χάρι Πότερ και Game Of Thrones

Ένα ακόμα καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και τη θέση του πήρε το φθινόπωρο. Όχι, ο χειμώνας δεν ήρθε ακόμα μίστερ Στάρκ. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε (μετά κόπων και βασάνων), μερικοί τυχεροί επιστρέφουν στις δουλείες του και κάθε κατεργάρης βρίσκεται στο πάγκο του. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν κρίσιμο για τους φαν του Game Of Thrones με χιλιάδες από θεωρίες να πλημμυρίζουν το διαδίκτυο.
Είναι βλέπεις που εθεάθη ο Κίτ Χάρινγκτον (Τζον Σνόου) στα γυρίσματα και προκάλεσε πανικό με την παρουσία του. Τα γυρίσματα του νέου κύκλου συνεχίζονται. Νέοι ηθοποιοί προστίθενται στο καστ ενώ κάποιους που κάναμε μαύρα μάτια να τους δούμε επέστρεψαν επίσης. Μία από τις προσθήκες είναι και ο Φρέντι Στρόμα, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον Ντίκον Τάρλυ, αδερφό του Σάμουελ Τάρλυ που έχει φύγει από το Τείχος για το Όλνταουν με σκοπό να γίνει μέιστερ.
Ποιος είναι αυτός. Ο Φρέντι έγινε γνωστός για το υποκριτικό του ταλέντο μέσα από τις ταινίες του Χάρυ Πότερ (κυρίως στον Ημίαιμο Πρίγκιπα) όπου και υποδύθηκε με επιτυχία τον Κόρμακ ΜακΛάγκεν, ένα λίγο αντιπαθητικό μαθητή του Γκρίφιντορ, ο οποίος ανταγωνιζόταν τον Ρον Ουίσλευ για τη θέση του φύλακα στην ομάδα κουίντιτς. Αφού λοιπό έχασε τη θέση του στην ομάδα από τον Ρον, αποφάσισε να πάρει εκδίκηση και να παίξει στο Game Of Thrones. Δεν είναι όμως ο πρώτος ηθοποιός που κάνει τη διαδρομή Χάρυ Πόττερ – Game Of Thrones. Έρχεται δέκατος σε σειρά. 
Θυμάσαι ένα φοβητσιάρη ιππότη της Νυχτερινής φρουράς ονόματι Γουίλ, που στον πρώτο κύκλο είχε αποκεφαλίσει ο Νεντ Σταρκ (ειρωνεία); Αυτός ήταν ο Μπρόνσον Γουέμπ και είχε την τύχη να ενσαρκώσει ένα άγνωστο μαθητή του Σλίθεριν στον Φύλακα του Αζκαμπάν. Μεταξύ μας με τέτοια φάτσα που αλλού θα μπορούσε να πάει εκτός από το Σλίθεριν.

Δεύτερη σε σειρά έρχεται η Νατάλια Τένα. Η βρετανίδα ηθοποιός είχε το ρόλο της Νυμφαντόρα Τόνκς, μιας τελειόφοιτης του Χάφλπαφ που έχει την ικανότητα να αλλάζει την εμφάνιση της, απεχθάνεται το όνομά της, είχε συμβάλει τα μέγιστα στην τελική μάχη (θεός σχορέσ’ την) και που με τον Ρέμους Λούπιν απέκτησαν ένα παιδί τον Έντουαρντ – Τέντυ Λούπιν. Ως σκληρή και άγρια Όσα την γνωρίσαμε μέσα από το Game of Thrones. Αν δεν την δούμε και φέτος μαζί με τον Ρίνκον τότε να βγάλουμε Άμπερ Αλέρτ.
Τον ύπουλο και κρυφομουσίτσα μέιστερ Πάισελ από το Game of Thrones υποδύθηκε ο Τζούλιαν Γκλόβερ ο οποίος έδωσε τη φωνή του στο πάλαι ποτέ αγαπημένο κατοικίδιο του Χάγκριντ, Άραγκογκ μια γιγαντιαία, τρομακτική αλλά παρεξηγημένη αράχνη. 
Τον Ντέιβιντ Μπράντλεϊ τον αντιπαθήσαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή ως επιστάτη Άνγκους Φίτς που δεν έχανε ευκαιρία να κατηγορήσει τον Χάρυ και την παρέα του. Τον αντιπαθήσαμε ακόμα περισσότερο ως Γουόλντερ Φρέυ όταν έδωσε το έναυσμα για το μακελειό στον Κόκκινο Γάμο. Ο βοράς θυμάται που να πάρει.
Θύμα του Κόκκινου Γάμου έπεσε μαζί με το μισό Γουίντερφελ και η Κάτλυν Στάρκ, ένας χαρακτήρας που ενσαρκώθηκε από την Μισέλ Φέρλεϊ την οποία είδαμε και στο πρώτο μέρος των Κλήρων του Θανάτου ως κυρία Γκρέιντζερ μητέρα της Ερμιόνης Γκρέιτζερ. Η Μισέλ είναι ο ορισμός του κάνε παιδί να δεις καλό. Γιατί; Γιατί πεθαίνει επειδή ο γιος της Ρομπ Σταρκ αθέτησε την υπόσχεσή του ενώ η κόρη της Ερμιόνη της κάνει ξόρκι λήθης προκειμένου να την σώσει από τυχόν πένθος. Αν δεν επιστρέψει και αυτή φέτος στο Game of thrones τότε πότε; 
Μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει το Τείχος με τον τεράστιο στρατό από άγριους, μαμούθ και γίγαντες που είχε ως Μανς Ρέιντερ, ο Κίεραν Χάιντς βοήθησε τα μέγιστα ως Άμπερφορθ Ντάμπλντορ, αδερφό του Άλμπους, στη μάχη του Χόγκουαρτς. Μας έκανε και τον δύσκολο στην αρχή. Αγνώριστος με τα μούσια. 
Τον Ραλφ Ίνεσον τον γνωρίσαμε στη δεύτερη σεζόν του Game of thrones ως Ντάγκμερ Κλέφττζο, ένα σιδερογέννητο καπετάνιο, αρχικά πιστό στον Θήον Γκρέιτζοι, στη συνέχεια όμως τον προδίδει χτυπώντας τον στο κεφάλι, τον αναισθητοποιεί και τον παραδίδει στο Ράμσει, όπου τελικά γίνεται Ρικ. Ο βρετανός ηθοποιός στις Χαρυποτερικές ταινίες είχε υποδυθεί τον Αμίκους Κάρροου, ένα θανατοφάγο και πολεμιστή στο πλευρό του Βόλντεμορ(τ).
Ήξερες πως τον ρόλο της αγαπημένης του Χάγκριτ Μαντάμ Ολύμπε Μαξίμ, είχε ενσαρκώσει άνδρας; Για την ακρίβεια ο Ίαν Γουάιτ είχε βοηθήσει την Φράνσις ντε λα Τουρ στο ντουμπλάρισμα χάρης το ύψος του, αφού κοιτά τον κόσμο από τα διακόσια δεκαέξι εκατοστά. Το μπόι του, του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει πότε ένα Λευκό Οδοιπόρο, πότε το Βουνό Γκρέγκορ Κλεγκέιν (μέχρι να έρθει το Βουνό που ξέρουμε σήμερα) καθώς επίσης και γίγαντες όπως ο χορτοφάγος Γουν Γουν. Αυτό που λέμε τα κάνει όλα και συμφέρει. 
Τελευταίος στη λίστα μας είναι ο Έντουαρτ Τούντορ Πόουλ. Ο Βρετανός μουσικός (Sex Pistlos) είχε ένα μικρό ρόλο ως διαδηλωτής στο Game of thrones ενώ στη Κάμαρα με τα μυστικά έπαιζε τον κύριο Μπόργκιν, ένα έμπορο της οδού Νόκτερν (Αδιέξοδο Αλέα) που πωλούσε αντικείμενα σκοτεινής μαγείας. Δυστυχώς όμως οι σκηνές του δεν προβλήθηκαν ποτέ. Άδικη ζωή.

Πηγές
http://winteriscoming.net/2015/09/04/freddie-stroma-cast-as-dickon-tarly-sams-brother/
http://celebritytoob.com/movie-news/know-game-thrones-features-nine-actors-harry-potter-movies/
http://worldofoddballs.com/game-of-thrones-harry-potter-9-actors-we-saw-in-both-the-classic/
http://moviepilot.com/posts/2015/01/30/6-total-randoms-you-forgot-were-in-the-harry-potter-movies-2641083?lt_source=external,manual
http://harrypotter.wikia.com/wiki/Borgin
http://www.imdb.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου