Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Γκρίφιντορ και Σλίθεριν...ένα ντέρμπι "αιωνίων" (Μέρος B)

Gryffindor και Slytherin έχουν δημιουργήσει μια παράδοση με τις μεταξύ τους κόντρες στο χορτάρι. Το αποτέλεσμα κρίνεται στις λεπτομέρειες. Θα διατηρήσουν τα σκήπτρα τα λιοντάρια; Ή μήπως τα φίδια είναι έτοιμα να ανατρέψουν την εις βάρος τους παράδοση και να εγκαταστήσουν τη δικιά τους δυναστεία;

Gryffindor εναντίον Slytherin (“Η Κάμαρα Με Τα Μυστικά”) 
Ο αγώνας έχει αρχίσει και προμηνύεται συναρπαστικός. Το Slytherin παρατάσσεται με τον Draco Malfoy στη θέση του ανιχνευτή, μια προσθήκη που ενισχύει την επίθεση των πρασίνων. Το Slytherin
είναι μπροστά στο σκορ και βρίσκεται στην επίθεση, όμως το σουτ αποκρούεται εύκολα από τους αμυντικούς του Gryffindor. Τώρα είναι το Gryffindor που επιτίθεται με την Angie Johnson. Χάνει όμως την μπάλα από την άμυνα των πρασίνων. Στο προσκήνιο τώρα τα φίδια. Με εξαιρετικές ντρίμπλες ο επιθετικός των πρασίνων σκοράρει και κάνει το 30 – 90 για τα φίδια. Δύσκολα τα πράγματα σήμερα για τους κόκκινους. Η μαύρη μπάλα δείχνει εκτός ελέγχου. Τα πράγματα έχουν γίνει επικίνδυνα και… η μαύρη χτυπά το σκουπόξυλο του Oliver Wood κομματιάζοντας το και στέλνοντας τον αναβάτη στο έδαφος. Ας ευχηθούμε να είναι καλά. 
Η μαύρη τώρα κυνηγά τον Harry Potter που τρέχει να ξεφύγει, ενώ η μπάλα διαλύει τα πάντα στο πέρασμά της. Τώρα Harry και Draco κυνηγάνε την χρυσή που θα δώσει τη νίκη στην ομάδα τους. Σπρωξίματα, τζαρτζαρίσματα, οι κυνηγοί παλεύουν στήθος με στήθος όσο η μαύρη μπάλα τους έχει πάρει στο κατώφλι, συνεχίζοντας να καταστρέφει τον αγωνιστικό χώρο. O Draco είναι σε πλεονεκτική θέση. Ο Harry όμως τον προσπερνά και παίρνει αυτός το πλεονέκτημα. Οι δυο τους τώρα έρχονται πλάι – πλάι. Η μαύρη μπάλα επιτίθεται και ο Malfoy χάνει τον έλεγχο της σκούπας του και σωριάζεται στο έδαφος. Ιδανική ευκαιρία για τον Potter να τελειώσει το ματς. Η μαύρη όμως επιστρέφει και τον χτυπάει με δύναμη στο δεξί χέρι. Σίγουρα το έσπασε. Προσπαθεί με το αριστερό. Τεντώνει το χέρι και έχουμε πτώση. Ο Harry έχει πιάσει τη χρυσή, το Gryffindor κερδίζει ξανά. Ο Harry μεταφέρεται στο πλησιέστερο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. 

Gryffindor εναντίον Slytherin (“Ο Ημίαιμος Πρίγκιψ”)
Ύστερα από απουσία τριών βιβλίων (και τριών ταινιών) το μεγάλο ντέρμπι επιστρέφει με το Gryffindor ενισχυμένο στη θέση του (τερματο)φύλακα. Το ρόλο του υπερασπιστή της εστίας – δαχτυλιδιών αναλαμβάνει αυτή τη φορά ο Ron Weasley αφού κέρδισε τη μάχη με τον Cormac McLaggen και έπεισε τον προπονητή του ότι αξίζει τη θέση κάτω από τα γκολπόστ.  Επίσης θέση στη ομάδα αποκτά και η Ginny Weasley. Ο αγώνας ξεκινά με τα πρώτα λεπτά να δείχνουν πως το Slytherin έχει τον έλεγχο.
Οι ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ron διαδέχονται η μία την άλλη όμως ο κοκκινομάλλης φύλακας δείχνει πραγματικό τείχος. Το κοινό έχει ξετρελαθεί με τις διαδοχικές επεμβάσεις του Weasley. Την κατοχή της μπάλας έχει τώρα το Gryffindor. Οι κόκκινοι ακολουθούν πιστά τον σχηματισμό που δούλεψαν στην προπόνηση. Η Ginny βρίσκεται μπροστά στο τέρμα και αγκαλιά με το γκολ. Σουτάρει και… σκοράρει. Η Ginny Weasley ανοίγει το σκορ για τα λιοντάρια με ένα άπιαστο σουτ. Τρομερό γκολ για ένα παίκτη χωρίς σπουδαίες εμπειρίες. Στη σέντρα τώρα το Slytherin που δείχνει αποφασισμένο να ισοφαρίσει. Το Gryffindor αμύνεται σκληρά. Εμφανίζεται ένα κενό στην άμυνα όμως και το Slytherin μπορεί να ισοφαρίσει. Βρίσκει πάλι όμως το Ron  σε ετοιμότητα που απομακρύνει το σουτ. Ο αγώνας λήγει με νικητή το Gryffindor. Man of the match, μα φυσικά ο Ron Weasley που με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Slytherin ζήτησε από την ομοσπονδία να διεξάγει ελέγχουν αντιντόπινγκ κοντρόλ. Η παράγκα ξαναχτύσετόνισε. Τελικά ο Ron βρέθηκε καθαρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου