Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Πολύ κακός ο κόσμος της Marvel (μέρος Β)

Αν περιμένεις σε αυτή την λίστα να δεις κάποιον από τους Mystique, Venom, Carnage, Juggernaut, Green Goblin, Dr. Octopus τότε λυπάμαι, αλλά θα σε απογοητεύσουμε. Πράγματι πρόκειται για σκληρά καρύδια, αλλά όχι τόσο σκληρά για να μπουν στο Top – 5 των κακών της Marvel. Ας συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε μείνει στο 1ο μέρος.

5) Ultron
Γεννημένος τον Αύγουστο του 1968, ο Ultron αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό των Avengers. Το δημιούργημα του τρελοεπιστήμονα Hank Pynn (δημιουργό και του Ant-Man) είναι ο πρώτο χαρακτήρας της Marvel που οπλίστηκε με Αδαμάντιο. Παρότι διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη τα επίπεδα ευφυΐας του ξεπερνούν τα ανθρώπινα δεδομένα. Πέρα από την υπεράνθρωπη δύναμη, ταχύτητα και αντοχή ο Ultron, έχει την ικανότητα να πετάει, να αναπλάθει το μεταλλικό του σώμα, να μετατρέπει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια, να ελέγχει το μυαλό και να στέλνει σε κώμα τον εχθρό του χτυπώντας τον με ενεργειακές επιθέσεις που εξαπολύει είτε από τα μάτια του είτε από τα χέρια του.
4) Magneto
Έχοντας επιζήσει από το Ολοκαύτωμα και συνειδητοποιώντας τις δυνάμεις του o Max Eisenhardt, τον Σεπτέμβριο του 1963, εμφανίζεται ως Magneto θέλοντας να προστατέψει τους υπόλοιπους μεταλλαγμένους από το ανθρώπινο γένος. Όπως προδίδει και το όνομά του έχει τις δυνάμεις ενός μαγνήτη και ως αποτέλεσμα έχει την ικανότητα να ελέγχει το σίδερο και το μέταλλο και να δημιουργεί μαγνητικά παιδεία είτε ως άμυνα είτε για να επιτεθεί και να πετάει. Μπορεί επίσης να διοχετεύσει τη μαγνητική ενέργεια στο σώμα ώστε να αυξήσει την δύναμη  και την αντοχή του ενώ χάρης της ευφυΐας και της επιστημονικής του γνώσης μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο στρατό από ρομπότ που υπακούν στις εντολές του και φονικά όπλα. Τέλος η στρατιωτική του εκπαίδευση τον έκανα ισχυρό τόσο στην στρατηγική όσο και στην μάχη ένας με ένα. 



3) Apocalypse 
Ο Apocalypse είναι ένας ακόμα μεταλλαγμένος που επιθυμεί την παγκόσμια κυριαρχία και την καταστροφή των ανθρώπων. Πρωτοεμφανίστηκε τον Αύγουστο του 1986 και έκτοτε αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές των X-men. Είναι ικανός να παίρνει όποια μορφή και μέγεθος θέλει χάρη στην ικανότητα του να ελέγχει τα μόρια του σώματός του. Έτσι πέρα από τον να αυξάνει τη φυσική του δύναμη  και να δημιουργεί όπλα από τα μέλη του ο Apocalypse έχει την τύχη να είναι αθάνατος. Επιπλέον διαθέτει τηλεπαθητικές και τηλεκινητικές ικανότητες ενώ η ευφυΐα του, τον κάνει ικανό να βλέπει κάθε επιστήμη σαν παιχνιδάκι. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι ότι το αίμα του έχει θεραπευτικές ικανότητες για τους μεταλλαγμένους αλλά είναι θανατηφόρο για τους ανθρώπους.

2) Loki
Τον κακό αδερφό του Thor γνωρίσαμε για πρώτη φορά ως εξόριστο Ολύμπιο Θεό στον Κάτω Κόσμο (τα μπέρδεψαν λίγο;) τον Αύγουστο του 1949 και αργότερα, τον Οκτώβριο του 1962. Όπως αρμόζει σε ένα θεό ο Loki είναι προικισμένος με υπεράνθρωπη εξυπνάδα, δύναμη, ταχύτητα, αντοχή όπως και ανθεκτικότητα σε ασθένειες και μαγεία. Χάρης τις μαγικές του δυνάμεις μπορεί να δημιουργήσει ενεργειακά πεδία, να πετάει, να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις και να θεραπεύει τις πληγές του. Παρότι δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό μπορεί να μεταφέρει τις σκέψεις του επηρεάζοντας έτσι τη συμπεριφορά κάποιου ακόμα και αν βρίσκεται μίλια μακριά. Έχει επίσης την ικανότητα να αλλάζει μορφές και να δίνει ζωή σε διάφορα αντικείμενα όπως σύννεφα και δέντρα. Αν νομίζεις πως μπορείς να σκοτώσεις εύκολα ένα θεό του Asgard τότε γελιέσαι γιατί ο Loki έχει κάνει πολλές φορές το ταξίδι θάνατος – ζωή.  

1) Thanos
Αν έχεις φίλο που τον λένε έτσι τότε καλύτερα να μην του πεις ότι είναι από τους πιο δυνατούς κακούς της Marvel γιατί θα πάρουν τα μυαλά του αέρα. Ο τιτάνας από δω ήρθε στο κόσμο των κόμικς τον Φεβρουάριο του 1973 μέσα από τεύχος για τον Iron Man. Οι δυνάμεις του είναι πιο ισχυρές από αυτές των Τιτάνων χάρης την μεταλλαγμένη φύση του, τις μυστικιστικές του γνώσεις και τις δυνάμεις του Θανάτου που έχει απορροφήσει. Όπως και όλοι οι άλλοι υπερ - κακοί της Marvel έτσι και ο Αθανάσιος (άρα και αθάνατος) έχει ψηλά επίπεδα νοημοσύνης, είναι άσος στη στρατηγική και γνώστης όλων των επιστημών και των τεχνολογιών, ακόμα και των εξωγήινων. Είναι ικανός επίσης να απορροφά κοσμική ενέργεια και να δημιουργεί ενεργειακά πεδία. Με την τηλεκινησία και την τηλεμεταφορά, μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στο άψε σβήσε, ενώ τέλος μπορεί να ταξιδεύει μέσα στο χρόνο και να μεταφέρει την σκέψη του σε όλα τα όντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου