Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Διάσημα συγκροτήματα στο Game Of Thrones....

Ζηλεύω τους Ροκάδες

Το τι συνέβη στο 8ο επεισόδιο (της 5ης σεζόν του Game Of Thrones) το είδαμε όλοι και μείναμε με ανοιχτό το στόμα. Η μάχη μεταξύ Crows - Wildlings με τους White Walkers όχι μόνο ήταν πέρα από κάθε προσδοκία καλή αλλά ίσως ήταν η πιο αγωνιώδης μάχη που έχουμε δει μέχρι σήμερα.
Σίγουρα ήσουν και εσύ ένας από αυτούς που παρακαλούσες να μην πεθάνει ο Γιανάκης (με ένα ν γιατί του λείπει το H από το John, Βαρουφάκης φάση)  παλεύοντας το στοιχειό. Πόσο μάλλον όταν στην αρχή του κύκλου ο Τζόρτζης ο Μαρτινόπουλος έχει προαναγγείλει ότι κάποιος ήρωας που δεν πεθαίνει στα βιβλία θα μας κουνήσει το μαντήλι και φετο. Όλα τα περιμένουμε πλέον από δ’ αύτον.
Αυτό που δεν πρόσεξες όμως σε αυτή την μάχη (όπως και εγώ) ήταν ότι ανάμεσα στους Wildlings βρίσκονταν κάποια μέλη των Mastodon* που σκοτώνονται κιόλας. Φυσικά αυτό το μάθαμε μετά το τέλος του επεισοδίου όταν και διέρρευσαν φωτογραφίες τόσο από την μπάντα όσο και από HBO επιβεβαιώνοντας την συμμετοχή. Ωστόσο οι Αμερικανοί μεταλάδες δεν ήταν το πρώτο συγκρότημα που λάμβανε μέρος στα γυρίσματα της αγαπημένης μας εδώ και πέντε χρόνια σειράς.

Ας το πάρουμε από την αρχή, κάπου την άνοιξη του 2009 μια μέρα που θα άλλαζε την μετέπειτα ζωή μας. Θα πίστευες ποτέ ότι ο καραφλός και σιωπηλός δήμιος, Ser Ilyn Payne (aka Wilko Johnson) που αποκεφάλισε τον Ned ήταν ποτέ μέλος ροκ συγκροτήματος; Ούτε εγώ μέχρι που το είδα με τα μάτια μου. Ο Wilko ήταν κιθαρίστας της βρετανικής ροκ μπάντας Dr. Feelgood στη δεκαετία του 70. Μεταξύ μας τον προτιμώ με κιθάρα στα χέρια. 

Επόμενος τυχερός ροκάς είναι ο Gary Lightbody, τραγουδιστής – κιθαρίστας των Ιρλανδών Snow Patrol. Ο Gary είχε ένα μικρό ρόλο ως μέλος (βάρδος) της ομάδας του Vargo Hoat (ή αλλιώς Τράγος). Αυτού του εκνευριστικού τύπου με την ψευδή φωνή και το μούσι που αιχμαλώτισε στον 3ο κύκλο τον Jaime και την Briene και που αργότερα αλλάζοντας όνομα όντας όχι πια τσιράκι του Roose Bolton αλλά μέλος της Νυχτερινής Φρουράς που στην επιδρομή στο καταφύγιο του Craster σκοτώνεται από τον Hodor.

Τον Κόκκινο Γάμο τον θυμάστε; Δεν ξεχνιέται ο άτιμος. H σκηνή που κάποιο εύθυμο τραγούδι σιγά σιγά γίνεται το Λαnνιστερέικο Rains of Castamere και ξαφνικά αρχίζει η αιματοχυσία έχει χαραχθεί βαθιά στη μνήμη μας και θα σβηστεί μόνο όταν αποδοθεί δικαιοσύνη (the north remembers). Σε αυτή τη σκηνή, λοιπόν, φαίνεται ένας καραφλούλης, μουσάτος, μουσικός που βαράει ένα νταούλι. Ε αυτός είναι ο drummer των Coldplay, Will Champion. Βέβαια οι Coldplay δεν έμειναν εκεί, στο κομπαρσιλίκι ενός επεισοδίου, αλλά το προχώρησαν λίγο παρακάτω, δημιουργώντας το Game Of Thrones: The musical στο οποίο κάθε πρωταγωνιστής τραγουδάει την ιστορία του σε στίχους και μουσική του συγκροτήματος. Πολύ πόνος το τραγουδάκι του Jaime ρε παιδί μου.

Και μιας και πιάσαμε τους γάμους και τα πανηγύρια δεν θα μπορούσε να λείψει ο Μωβ Γάμος. Εκεί όπου το ξανθό μυξιάρικο – βασιλιάς Joffrey, δηλητηριάζεται και αποδημεί εις Κύριον, αφήνοντας την Μαργαρώ μας δεύτερη φορά χήρα (η πρώτη ήταν από τον Renly). Από ένα τόσο πλούσιο και φανταχτερό γάμο δεν θα μπορούσε να λείπε η μουσική υπόκρουση και αυτή την αρμοδιότητα την ανέλαβαν επιδέξιοι βάρδοι από όλη την επικράτεια του Westeros. Τον ρόλο τριών μουσικών, λοιπόν, που τραγούδησαν το Λαννιστερέικο τραγούδι που είπαμε πιο πάνω, ενσάρκωσαν τα μέλη του Ισλανδικού ροκ συγκροτήματος Sigur Rόs, Jón ÞórJónsiBirgisson, Georg Hólm, και Orri Páll Dýrason. Το μόνο που κατάφεραν οι Ισλανδοί ρόκερς ήταν να εκνευρίσουν τον βασιλιά και τελικά να μαζεύουν τα πεταμένα νομίσματα από το χώμα.
Τέλος με την μουσική ασχολούνται ο μέχρι πρωτινός διοικητής του στρατού της Khaleesi, Gray Worm (Jacob Anderson) καθώς και ο αλαζονικός Bronn (Jerome Flynn). Ωστόσο ως μουσικοί δεν έχουν γνωρίσει την ανάλογη επιτυχία που γεύονται ως ηθοποιοί.

Ζηλεύω τους ροκάδες λέει ένα τραγούδι. Εμείς θα συμφωνήσουμε.

*Αμερικάνοι μεταλάδες της γενιάς των 20s που έχουν γράψει τραγούδι για τους White Walkers.

Πηγές
http://www.mtv.com/news/2175710/game-of-thrones-band-cameos/

1 σχόλιο:

  1. Επίσης και η Carice Van Houten aka Melisandre κυκλοφόρησε το 2012 αν δεν απατώμαι δικό της δίσκο με τίτλο ''See You On The Ice'', αλλά και φέτος δημοσιεύτηκε ένα ντουέτο της με τίτλο ''Fear Not''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή